Att vara ansvarig politiker för Botkyrka

Nu påbörjar jag arbetet som kommunstyrelsens ordförande för Botkyrka kommun.

Ett viktigt och stort uppdrag som är svårt att greppa. Att vara ansvarig politiker för en hel kommun är något oerhört hedervärt, något jag ska och vill förvalta med omsorg. Det finns alltid en risk som politiker och ansvarig att man tar sin roll som given, att man blir avslappnad och kanske till och med lat, det ska jag inte bli.

Jag ska ha som mål att vara outtröttlig i mitt uppdrag för Botkyrkaborna. Botkyrka är en fantastisk plats, med fantastiska invånare, men det finns också massa problem som vi som politiker måste adressera och tillsammans med Botkyrkaborna bekämpa. Jag älskar Botkyrka och kommer aldrig låta andra smutskasta denna plats oemotsagt. Men med det sagt så kommer jag inte ignorera de problem som vi har, som vi måste bekämpa.

Inte låta prestige styra
Eftersom jag är ny kommunstyrelseordförande i en kommunledning som har styrt Botkyrka under lång tid gäller det att våga tänka nytt. Det finns alltid en risk att en kommunledning som har suttit länge, att den fastnar i redan uttänkta banor. Här ska jag alltid våga och orka lyfta på alla stenar. Aldrig ska prestige få styra mina och kommunledningens beslut.

Därför ser jag fram emot alla samtal som jag kommer få med Botkyrkaborna om Botkyrka. Alla de idéer, klagomål, tankar och förslag som finns. Jag har som ansvarig politiker ett ansvar att möta Botkyrkabornas tankar och på riktigt begrunda dem. Inte bara lyssna på de som håller med mig, utan de som inte håller med. Det är först då som jag kan få full förståelse för mina beslut, men som även andra kan få förståelse för hur jag funderar.

Tillsammans skapar vi bästa utvecklingen
Det är ett löfte i mitt uppdrag, jag ska möta Botkyrkabornas tankar och försöka ta diskussionen, även när det är svårt.

För jag tro på riktigt på att det är när vi gör saker tillsammans som det blir som bäst. Det låter som och är en klyscha, men det är också sant. Jag är i alla fall inte kapabel att förvalta detta uppdrag själv, utan kommer behöva påverkan från alla Botkyrkabor.

Bryta klassklyftorna
I mitt uppdrag så drivs jag av den enkla idén att vi ska kunna göra samhället bättre för alla. Det betyder att vi ska göra det bättre för de som har det redan bra idag, men inte på bekostnad av andra. Utan också lyfta de som har det svårt. Att vi måste minska klassklyftorna som finns i Sverige och som präglar Botkyrka så mycket.

För i Botkyrka får alla plats. Men eftersom Botkyrka har alla delar i det Svenska klassamhället så har också Botkyrka några av de stora problem som SVerige lider av. Därför ska vi inte bara utveckla Botkyrka utan jobba för att Svenska klassamhället bryts.

Ta kontakt
Men med risken av att bli mycket långdragen ska jag nu avsluta
detta med de enkla orden att jag ser väldigt mycket fram emot
uppdraget och jag ska göra allt i min makt för att förvalta det
väl.

facebook Twitter Email