För att stärka Botkyrka behövs många som kämpar!

I mitt arbete som ansvarig politiker i Botkyrka måste jag se långt fram, åtminstone fram till 2030. Vi har startat utvecklingen av nya Botkyrka, med nya bostäder, mer välfärd, ökad trygghet en förändring större än vi sett sedan miljonprogrammen byggdes för 40 år sedan.

Vår budget för 2018 möjliggör att denna utveckling fortsätter och utgår från var vi står idag; att byggandet av nya bostäder har startat, att trycket på skolan och omsorgen är stor, och att det finns platser i vår kommun som upplevs otrygga.

Därför fokuserar vi på långsiktig utveckling. Vi gör satsningar på skolan och omsorgen, till exempel med att anställa 200 nya personer, vi fördelar pengar till de skolor som behöver mest stöd för att öka sina resultat, vi skapar en promenadgaranti för äldre med mycket mer. Men vi satsar också mycket på våra offentliga platser och kommer fortsätta att utveckla samarbetet med polisen. På så sätt skapar vi levande och trygga stadsdelar samtidigt som vi och polis kan agera på saker som sker.

Vi har också intensifierat och lagt in en ny växel i vår samverkan med Polisen. Tillsammans kan vi skapa långsiktig trygghet och störa ut de få kriminella som förstör för så många. Arbetet började egentligen med att vi skapade det närmaste samarbetet som någonsin funnits i Botkyrka mellan kommun och polis. Metoder och struktur för hur vi gemensamt ska kunna stärka allt det goda som sker. Den 5 december, kl 18.00,  kommer vi ha ett stort möte i Fittjaskolans matsal om detta arbete.

Men för att denna långsiktiga utveckling ska bli verklighet så behövs så mycket mer än vår budget och vårt arbete i kommunen. Alla ni Botkyrkabor och aktörer som finns i kommunen behövs. Ni behövs på flera sätt. Delvis behövs allt det ni gör, varje dag. För i slutändan är det bara ni som är samhällsbyggare, som skapar allt gott som finns i Botkyrka. Sen behövs alla era ideér, jag behöver alla era ideér och erfarenheter. På så sätt kan vi tillsammans skapa den långsiktiga utveckling som Botkyrka är värt.

Därför är jag så glad att det är många som hör av sig till mig med sina tankar, idéer och erfarenheter. Men jag vill att ni blir än fler. Så hör gärna av er till mig och kom med dina tips om hur vi ska utveckla kommunen!

facebook Twitter Email