Vi har misslyckats med Botkyrkas närdemokrati

Jag har nu haft förmånen att vara kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka i ett år. Det har varit ett händelserikt år och jag har lärt mig massor. En sak jag inser är att vi misslyckats med närdemokratin. För många bra idéer går till spillo, det måste vi ändra på.

Jag drivs av utvecklingen av nya Botkyrka, det Botkyrka som håller på att växa fram. Men i den utvecklingen räcker inte det med att politiker och tjänstemän jobbar, utan att hela samhället är med och utvecklar. I Botkyrka är vi över 90.000 invånare, alla med kunskaper och idéer om sitt närområde. Det måste vi utnyttja! För tillsammans skapar vi nya Botkyrka.

Jag är nu beredd att vända på alla stenar för att utveckla närdemokratin, så att fler kan påverka utvecklingen. Förra kommunfullmäktige tog vi beslut om Kontaktlöftet, alla som tar kontakt med kommunen ska få svar, så enkelt är det.

Nu vill jag gå steget längre! Därför tillsätter jag nu en arbetsgrupp som ska utreda hur vi kan utveckla närdemokratin i Botkyrka. Politiker och tjänstemän ska med medborgare vända på alla stenar. Det kan handla om att införa rådslag, allt möjligt, stort som smått. De ska återkomma med sin utredning innan sommaren.

Medan dom jobbar vill jag träffa fler av er. Under förra året träffade jag massa föreningar, företag med mera. Nu vill jag träffa er personligen, du med en idé eller tanke om Botkyrkas utveckling.

Hör av dig så tar vi en enkel fika och pratar! Hoppas du hör av dig!

[email protected]

facebook Twitter Email