Grattis studenter! Dags för bostadsgaranti för unga i Botkyrka

Att ta studenten är stort. Det är ett steg in i vuxenlivet, ett steg mot massa möjligheter men också massa ansvar och utmaningar. En utmaning för unga är att få sin första bostad, att kunna flytta hemifrån och påbörja sitt vuxna liv. Jag vill att alla ungdomar ska kunna flytta hemifrån i Botkyrka. Därför vill vi skapa en bostadsgaranti för unga, en flytta-hemifrån-garanti helt enkelt!

Idag har ungdomar det mycket svårt att hitta en bostad, ett eget hem att utgå ifrån. När vi bygger nya Botkyrka är därför billiga hyresrätter och ungdomsbostäder mycket viktiga. Utöver det vill vi kunna garantera alla unga i Botkyrka en bostad, att alla ska kunna flytta hemifrån.

I dagarna tar massa ungdomar studenten. Massa gymnasister firar sin utbildning och blickar framåt. Ingen ungdom i Botkyrka ska behöva bo hemma eller hoppa mellan andrahandskontrakt. Vi vill ge alla Botkyrkaungdomar en skjuts in i vuxenlivet, till friheten och ansvaret att vara vuxen.

Flytta-hemifrån-garantin ska möjliggöra för Botkyrkaungdomar att flytta hemifrån och påbörja sina vuxna liv. Idén är att man ska involveras av garantin om man är folkbokförd i Botkyrka, är mellan 18 och 25 år och står i Botkyrkabyggens bostadskö när man fyller 18.

Genom att öronmärka bostäder i Botkyrkabyggens bestånd ska garantin kunna uppfyllas. Exakt hur garantin ska utformas kommer en utredning att visa som kommer läggas under hösten om Socialdemokraterna får fortsatt förtroende att leda Botkyrka.

facebook Twitter Email